SEO je pro děcka, moderní je link bait !

Evoluce 1 (SEO)

Někteří webmasteři začli zkoumat podle čeho vyhledávače řadí a podle svých vykoumaných znalostí začali upravovat stránky. A tak se věnovali úpravám stránek, aby se na některá slovní spojení dostali na první pozice.

Evoluce 2 (Link building)
Tvůrci algoritmů si toho všimli a tak začali dávat v řadících algoritmech větší důraz na odkazování stránek mezi sebou. Webmasteři si toho posléze všimli a začali kromě úprav stránek mezi sebou i více odkazovat.

Evoluce 3 (Link baiting)

Slovně vyšperkovávat stránky pro vyhledávače je náročně a shánět odkazy také. Dle mého oblíbeného citátu z dětské knížky: “Pusťte na brambory blechy a oni se budou škrábat sami” to jde i jinak (naopak). Největší síla, jak se dostat ve vyhledávačích na první pozice na slova a slovní spojení, je mít :

1.) z internetové sítě co nejvíce odkazů s klíčovými slovy

2.) a mít dobrý zdrojový kód s klíčovými slovy.

Vrchní dvě pravidla platí tak nějak nepřesně vesměs na všechny vyhledávače. Ale jak sehnat spousty zpětných odkazů s klíčovými slovy? Nejlépe tím, že donutíte ostatní “interneťany”, aby na vás sami od sebe odkazovali. Na anglicky psaném webu se to nazývá “link bait” nebo “linkbaiting“. Český překlad zatím není, ale dalo by se to přeložit jako “odkazovací návnada” nebo “návnada pro odkazy”. Tedy odkazovací návnada (link bait) se vesměs dělá šokováním ostatních , ale vymyslet jakékoliv způsoby jak šokovat není zrovna lehký, proto každý nápad přijde vhod. Připadá vám linkbaiting jako znovuoběvování kola? Nedivím se Vám, někteří proto raději sesedají z mrtvého koně.

1 Reply to “SEO je pro děcka, moderní je link bait !”

  1. Spíše bych řekl že linkbaiting je velice užitečným nástrojem v oblasti SEO. Takže nezahazujte SEO. Samozřejmě, pokud se linkbaiting povede, tak je to pecka a je to mnohem rychlejší než SEO. Ale SEO má větší stabilitu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..